Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem

Korenmarkt 42

Type object Overig
Perceelopp. circa 378 m²
Koopprijs Openbare inschrijving
Plaats Arnhem
Contract Koop
Laatste update 30-11-2018 om 12:58

Bijzonderheden

 

 

En de winnaar is....

 

de foodhal van de 'Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs'!

 

 

Creatief ondernemen in het hart van Arnhem!

 

De gemeente Arnhem is eigenaar van De Korenbeurs, het monumentale pand midden op de Korenmarkt. In het pand is tot juni 2018 het Focus Filmtheater gevestigd. Maar dan komt het vrij voor "creatieve geesten" die De Korenbeurs op hun eigen wijze willen gebruiken.

 

De gemeente Arnhem zocht én vond een creatieve, out-of-the-box denkende ondernemer met "het Beste Idee" voor de toekomst van De Korenbeurs

 

Voor een goede invulling van het monumentale pand op de Arnhemse Korenmarkt na het vertrek van Focus zocht de gemeente Arnhem een nieuwe invulling. Een invulling die meehelpt het gebied rond de Korenmarkt aantrekkelijker en leefbaarder te maken.

De ideeënwedstrijd die moet leiden tot de ideale invulling start in september 2017. Via een selectie in twee rondes kiest de gemeente uiteindelijk in april 2018 voor de foodhal van de "Coöperative Eeterij de Korenbeurs".


In de nieuwe Korenbeurs draait het straks allemaal om goed eten, samenwerken en ontmoeten. Flexkeukens voor variërende keukenbrigades zorgen voor een continu wisselend aanbod voor het publiek en een levendige marktsfeer. De 'Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs' geeft ruimte aan jonge topchefs, passievolle hobbykoks, startende en gevestigde ondernemers, nieuwe Nederlanders die hun culinaire cultuur willen delen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Het gebouw zelf wordt met respect voor de monumentale status verbouwd en van alle kanten toegankelijk gemaakt. Het pand vormt daarmee een verbindend kruispunt voor de omringende horeca op de Korenmarkt. Vides met zicht op de authentieke plafondschilderingen geven de foodhal de nodige allure.

 

Het Vastgoedplein van de gemeente Arnhem wenst de initiatiefnemers Armand Luneman en Jeroen Steenbergen en hun team veel succes bij ontwikkeling van dit geweldige initiatief!

 

Meer weten?

Alle informatie over het pand en de selectieprocedure en de inhoudelijke kaders staat op http://www.korenbeursarnhem.nl.

 

Contactgegevens

Gemeente Arnhem
Michelle van Amerongen
tel. 026 377 4538
michelle.van.amerongen@arnhem.nl
http://www.vastgoedplein.nl

Kijk ook op:

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod