Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem
 

Kienhout 31

Type object Woonkavel
Perceelopp. circa 582 m²
Koopprijs € 186.000,00 v.o.n.
Plaats Arnhem
Contract Koop
Veldnaam De Leihagen - 16
Kavelnummer 46
Laatste update 02-05-2017 om 14:50

Bijzonderheden

Leien en hagen. Dat zijn de meest kenmerkende eigenschappen van de ruime en lommerrijke buurt De Leihagen in het hart van Schuytgraaf. Groene hoge hagen omzomen de buurt en staan op de erfafscheidingen van elke woning. De verschillende architectuur maakt de woonstraten levendig.

De kavel Kienhout 31 biedt, samen met de naastliggende kavel Kienhout 29, ruimte voor de bouw van een twee-onder-een-kap woning. Door het delen van een gevel kan een voordeel in de bouwkosten worden behaald. Indien gewenst is ook de bouw van een vrijstaande woning mogelijk.
De woning wordt gebouwd in grove gebakken steen met aardetinten. Veel kapvormen zijn mogelijk, waarbij de gevel altijd voor de kap staat. Het dak is gedekt met leistenen of donkere keramische (vlakke) pannen. Achter de woning, in de diepe achtertuin, is ruimte voor een garage.Deze wordt opgetrokken in dezelfde steen als het woonhuis, of in hout uitgevoerd.

De Leihagen heeft ruime en gevarieerde kavels, met aardige doorkijkjes. De buurt kent voornamelijk vrijstaande woningen en twee-onder-een-kappers. De meeste woningen hebben parkeerruimte en een oprit tot ver op eigen terrein. Daarmee wordt het beeld van vol geparkeerde voortuinen vermeden. Ook verspringen en verdraaien de gevelrooilijnen. Bijna rondom stroomt een watergang en in het westen sluit De Leihagen aan op de meer stedelijke buurt De Waarden. Die buurt en de zuidelijke ringweg door de wijk zijn bereikbaar via twee bruggen. Hierdoor komt in De Leihagen bijna alleen bestemmingsverkeer.

Voor de buurt De Leihagen is een Kavelboek opgesteld. Dit Kavelboek geeft u inzicht in de spelregels en de beoogde beeldkwaliteit die in deze buurt en voor deze kavel van toepassing zijn. Het Kavelboek laat in woord en beeld zien welke ideeën aan deze buurt ten grondslag hebben gelegen. U kunt het Kavelboek voor De Leihagen (veld 16) downloaden onder aan deze pagina.

Meer informatie over Schuytgraaf en de particuliere bouwkavels die daar te koop zijn kunt u vinden op www.schuytgraaf.nl/nl/kavels.

 

Contactgegevens

Gemeente Arnhem
Jean-Pierre Spalburg
026 - 377 4568
kavelsschuytgraaf@arnhem.nl

Downloads

Kijk ook op:

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod
Alle
Alle