Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem

Parkweg 5

Type object Woning
Perceelopp. circa 1945 m²
Vloeroppervlakte circa 310 m² bvo
Huurprijs € 3.150,00
Plaats Arnhem
Contract Huur
Laatste update 24-02-2023 om 10:38

Bijzonderheden

 

In het hart van Arnhem, op de grens van de parken Sonsbeek en Zijpendaal, is de vrijstaande boerderij "Dalzicht" te huur. Uniek wonen op een geweldige locatie!


De riante, goed onderhouden woonboerderij heeft een woonoppervlakte van ruim 300m² en is gelegen op een perceel van ca. 1945m².

De voormalige boerderij Dalzicht is gelegen op de grens van de parken Sonsbeek en Zijpendaal. Het betreft een traditionele hallenhuisboerderij uit omstreeks 1800 gelegen bij de vroegere 'Wildbaan'. De Wildbaan stamt uit de 15e eeuw en vormt de oudste kern van landgoed Sonsbeek.

De boerderij is in 2005 grondig gerenoveerd, waarbij zo veel mogelijk originele details bewaard zijn gebleven. Kenmerkende elementen zijn de hoog opgaande kap met wolfseinde, inwendige eiken gebintconstructie en 19de-eeuwse indeling. De kenmerkende gebintconstructie geeft de woonkamer zijn uitzonderlijke allure.

Bijzonderheden
- Gebouwd omstreeks 1800, gerestaureerd in 2005;
- Hoge plafonds;
- Authentieke details;
- Uitstekend onderhouden;
- Riante garage en parkeren op eigen terrein;
- Midden in Sonsbeekpark gelegen;
- Goed bereikbaar t.o.v. snelwegen en openbaar vervoer.

Indeling
Begane grond:
Vanuit de entree zijn de bergruimte, toilet en ruime hal te betreden. Aan de voorzijde van de woning is de woonkamer met riante vide en keuken gesitueerd. De woonkeuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur. Aan de achterzijde van de woning is een tweede hal welke toegang geeft tot twee slaapkamers. Een van deze kamers beschikt over een extra toilet. De derde slaapkamer is direct vanuit de centrale hal te betreden, welke op dit moment in gebruik is als bibliotheek.

Eerste verdieping:
Op de eerste verdieping zijn de overige 3 slaapkamers en badkamer gelegen. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche, (derde) toilet en wastafel. Ook is op de eerste verdieping een inpandig balkon gecreëerd, welke boven de woonkamer is gelegen.

Kelder:
De woning beschikt over twee kelders welke middels een luik zijn te betreden.

Huurvoorwaarden
De kale huurprijs bedraagt € 3.150,00 per maand. Uw financiële situatie dient passend te zijn bij deze huurprijs; dit ter beoordeling van de verhuurder.
De woning dient voor minimaal een jaar gehuurd te worden, een kortere periode is niet bespreekbaar. Bij meerdere geschikte kandidaten zal worden geloot.

 

Interesse?

Heeft u belangstelling voor deze woning én voldoet u aan de gestelde huurvoorwaarden?

Neem dan vóór 7 november 2022 contact op met BMV makelaars. Uw contactpersoon voor deze verhuur is de heer B.M. (Bas) Bosman. Bas is telefonisch bereikbaar op 06-83 163 420.

 

Kijk ook op:

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod