Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem

De gunning van het perceel heeft inmiddels plaatsgevonden. Daarbij is de te verkopen kavel gegund aan de Vereniging Cohousing Arnhem. Graag biedt het Vastgoedplein deze bijzondere CPO-groep de kans zich voor te stellen!

Terug naar de hoofdpagina CPOCoehoorn

 

 

Cohousing Arnhem
Naast elkaar, met elkaar, voor elkaar.

 

 

In 2022 begint de daadwerkelijke bouw van een duurzaam appartementencomplex voor 35 huishoudens in de wijk Coehoorn, op loopafstand van het stadscentrum en het NS-station Arnhem.Toekomstige bewoners kunnen – binnen spelregels – zelf de grootte van de woning (van plm. 60 tot plm. 150 m2) en de ligging in het complex kiezen.
Het project Cohousing is een initiatief van Arnhemmers. De leden van de vereniging Cohousing Arnhem ontwikkelen het gebouw in eigen beheer in de vorm van een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Er is nog ruimte voor nieuwe leden.

 

 

Het gebouw

Het gebouw is in samenspraak met de vereniging ontworpen door architect Peter Groot (bureau H2A, Arnhem). Het markante, moderne gebouw draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de stad, in het bijzonder van de wijk Coehoorn.

Aan de straatzijde ligt achter een geluidswerende glazen gevel een fraaie binnenruimte (het Atrium) die overgaat in een ruime, lichte doorgang naar het park. Op de begane grond bevinden zich gemeenschappelijke voorzieningen zoals een ontmoetingsruimte met keuken en een gemeenschappelijke fietsenberging met klus- en reparatieruimte. Ook komen hier enkele ruimten voor bedrijven in de creatieve sfeer wat de levendigheid in en om het gebouw bevordert. De achterzijde is direct aan het park gelegen.

Voor een impressie-filmpje: klik hier
 

 

De woningen

Het complex biedt op zes woonlagen ruimte voor woningen van diverse typen en grootte (van plm. 60 tot plm. 150 m2) waaronder enkele atelierwoningen.
Nadat je lid bent geworden van de vereniging kun je als toekomstige bewoner zelf – binnen enkele spelregels – in overleg met de projectarchitect de ligging in het complex, de grootte en de indeling van je woning bepalen. Dit geldt ook voor je buitenruimte aan de parkzijde (diep, minder diep; wel of niet een glazen pui).

 

 

Een basisuitvoering van een appartement van 60m2 is geraamd op € 240.000. Appartementen van 90 m2 zijn er vanaf € 345.000. Voor appartementen vanaf 120 m2 beginnen de prijzen bij € 450.000. De definitieve VON-prijzen staan nog niet vast omdat het een collectief project is, waarbij de uiteindelijke toeslagen of kortingen verdeeld worden over alle deelnemers.

 

De leden dragen tot de start van de bouw in termijnen financieel bij aan de ontwikkeling van het project om de vereniging in staat te stellen haar rol als opdrachtgever professioneel te vervullen. Deze voorfinanciering geldt als een voorschot op de koopsom van je eigen appartement met (deel)parkeergelegenheid en wordt later met je koopsom verrekend. Er geldt een zelfbewoningsplicht.

 

Parkeerfaciliteiten

De parkeerkelder onder het gebouw is alleen voor de bewoners. Per woning dient een parkeerplaats te worden afgenomen met een geraamde VON-prijs van € 25.000. Het is ook mogelijk dat je de aanschaf van een parkeerplaats deelt met drie andere bewoners (huishoudens) door gebruik te maken van deelauto’s. De aanschafkosten van de deelparkeerplaats zijn dan € 6.250. De vereniging biedt geen woningen aan zonder (deel)parkeerplaats. Bewoners komen niet in aanmerking voor een parkeervergunning voor de omgeving/ de wijk Coehoorn.

 

Enthousiast?

Stuur een mail naar info@cohousing-arnhem.nl.
Je kunt aangeven of je een informatiepakket (per mail) wilt ontvangen.
Zie ook de website van de vereniging: www.cohousing-arnhem.nl.

 

 

De gemeente Arnhem biedt geïnteresseerden voor het project CPO Coehoorn graag deze mogelijkheid tot kennismaking, maar is verder inhoudelijk niet betrokken bij de Vereniging Cohousing Arnhem, de samenstelling van deze groep of het bijhouden van belangstelling voor deze vorm van samenbouw.

Terug naar de hoofdpagina CPOCoehoorn

 

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod