Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem

 

De Groene Wilgen

Stads wonen in de uiterwaarden.

 

Arnhem in de Betuwe. Zo wordt Schuytgraaf ook wel genoemd. In de nieuwste buurt in Schuytgraaf, Wilgenvliet, realiseert de gemeente Arnhem vijf bouwkavels voor particulieren.

alle vijf kavels zijn inmiddels VERKOCHT

 

Wilgenvliet ligt in het noordelijkste puntje van Schuytgraaf. Deze groene en waterrijke buurt vormt de overgang tussen het stadsdeel en de weidse uiterwaarden van de Neder-Rijn. In Wilgenvliet verrijzen de komende periode verschillende deelbuurtjes met elk hun eigen sfeer. Bij de ontwikkeling van de buurt De Groene Wilgen is gekeken naar bestaande bebouwing in de omgeving zoals boerenerven en de woningen aan de Achterstraat, die de noordgrens van Wilgenvliet markeert. Het landelijke karakter van dit stukje Arnhem vormt straks het uitgangspunt voor bijzondere woningen op een unieke locatie in Schuytgraaf.

 

Zelfbouwkavels Groene Wilgen

Aan de meest noordelijke rand van Wilgenvliet, grenzend aan het agrarisch gebied aan de Achterstraat, liggen de zelfbouwkavels "De Groene Wilgen". Op deze plek met uitzicht over de uiterwaarden en de stuwwallen geef je je eigen woning vorm. Je inspiratie haal je uit de bestaande wederopbouw-boerderijen in de omgeving. Aan de karakteristieke uitstraling van deze woningen geef je je eigen draai met moderne toepassingen. Hier kun je als bewoner aan de slag met de voordelen van zelfbouw. Op een simpelweg unieke plek in Arnhem!

 

Artist's Impression van de te bouwen woningen aan de Tuibrug

 

Je ontwerp

Je bouwt je eigen huis-met-kap in de stijl van de jaren '50. Een kloeke woning, duidelijk en massief van vorm. Maar ontworpen met de verrassende detailleringen die de bouw in deze jaren zo kenmerkt. En natuurlijk voorzie je je nieuwe huis van alle moderne gemakken en het comfort van nu. De indeling van de woning bepaal je zelf, zodat de woning je als een maatpak past.

Bij het ontwerpen van je woning houd je rekening met de gestelde bouw- en beeldregieregels. Zowel de eisen zoals vastgelegd in wetten en bepalingen (bouwbesluit, bestemmingsplan en dergelijke) als de afspraken die specifiek voor de kavels op deze plek gelden. Deze kunnen betrekking hebben op het ontwerp, de bouw en het gebruik van de woning. Dit alles lees je na in de brochure "De Groene Wilgen - stads wonen in de uiterwaarden".

 

 

Je kunt de brochure ook als .PDF downloaden of een exemplaar aanvragen.

De aanvullende informatie waarnaar in de brochure wordt verwezen vind je onder het tabblad "meer informatie".

 

Natuurinclusief

In De Groene Wilgen woon je rustig, als het ware met je rug naar de stad, en uitkijkend over het groene weidse landschap. Je geniet van de zwaluwen, vlinders en egels die het landschap bevolken. Bij de bouw van je woning en de inrichting van je tuin draag je bij aan de lokale biodiversiteit en natuurwaarden; voor ten minste een tweetal diersoorten voeg je extra groen toe in de tuin of realiseer je nestgelegenheid in je woning. Van de gemeente Arnhem krijg je een tuinontwerpsessie aangeboden om je daarmee te helpen.

 

Hoe gaat de verkoop van de kavels?

Start verkoop van de kavels De Groene Wilgen heeft inmiddels op 24 juni 2020 plaatsgevonden. De verkoop vond niet op de gebruikelijke manier plaats ("wie het eerst komt...") maar middels loting. Voor de kavels zijn inmiddels reserveringsovereenkomsten afgesloten met de eerste vijf mensen die een kavel hebben geloot. De overige 30 mede-loters zijn op volgorde van loting op de reservelijst geplaatst. Heb je interesse in één van de kavels? Neem dan contact op met de kavelcoordinator (zie tabblad Contact) zodat je naam op de lijst geplaatst kan worden.

Wat kosten de kavels?

De koopsommen van de kavels liggen tussen € 265.000 en € 275.000, incl. BTW, VON. Zie voor alle gegevens het tabblad kavelprijzen of de brochure.


De Groene Wilgen in Schuytgraaf

Verdere informatie/vragen?

Heb je nog vragen over deze kavels? Stuur dan een mailtje naar de kavelcoördinator voor deze kavels (zie voor meer informatie tevens het tabblad "contact"). Veelgestelde vragen vind je ook onder het tabblad FAQ.

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod