Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem

terug naar:

 

Herinrichting

 

De afgelopen periode heeft de nieuwe verkaveling van Gaardenhage in concept vorm gekregen. Bij de opgezette herinrichting is zoveel mogelijk rekening gehouden met het behoud van de unieke sfeer in de huidige woonwijk. De opzet van de wijk blijft onverminderd ruim en groen. Het strakke stratenpatroon vind je terug in de opzet van de opnieuw ingedeelde buurtjes. Ook de kenmerkende hagen om de blokken blijven onveranderd.

Er is bij het opnieuw inrichten van de wijk zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van de huidige bewoners, maar er is ook voor de nieuwe zelfbouwers een prettige woonomgeving gemaakt. De keuze voor een diversiteit van de kavels is bewust gemaakt om verschillende mensen de mogelijkheid te bieden hun eigen woning te realiseren op deze unieke locatie.

 

Bewonersavond

 

Op de bewonersavond van donderdag 5 maart jl. zijn de concept-plannen voor de herinrichting van Gaardenhage gepresenteerd. Wethouder Cathelijne Bouwkamp lichtte haar visie op de wijk en de mogelijke toekomstige inrichting toe. De opgestelde concept-plannen dienen als basis voor onder meer de benodigde wijzigingen van het bestemmingsplan. Het is uiteraard belangrijk om te onthouden dat het mogelijk is dat gedurende het te doorlopen proces nog wijzigingen aan de plannen worden doorgevoerd. Maar een eerste 'sneak-preview' willen we je niet onthouden! (De onderstaande beelden zijn overigens afkomstig uit de presentatie die op 5 maart op de bewonersavond werd gegeven).

De voorgestelde verkaveling is als volgt:

Eenheid in diversiteit

 

Binnen de sfeer van Gaardenhage is straks ruimte voor vier soorten kavels voor particulieren die hun eigen huis willen bouwen. Samenbouwers (CPO-groepen), één- en tweepersoonshuishoudens, gezinnen met kleine of grote kinderen, iedereen is welkom in Gaardenhage. De kavels verschillen in grootte, maar de te bouwen woningen zijn straks toch "familie" van elkaar en van de al gerealiseerde woningen.

Straks zijn er vier deelgebieden te onderscheiden in Gaardenhage:

Per deelgebied wordt een eigen Beeldkwaliteitsplan (BKP) gemaakt. In een uitgewerkt BKP staan de voorwaarden waaraan de te bouwen woningen qua beeld aan moeten voldoen. Ze maken deel uit van de totale verkoopvoorwaarden die voor deze kavels opgesteld gaan worden.

Voor de verschillende deelgebieden zijn de volgende concepten opgesteld:

Reguliere PO-kavels:

Bestaande kavels:

Samenbouw/CPO:

Kleine kavels:


Wil je op de hoogte blijven van de informatie over de herontwikkeling van deze wijk? Schrijf je dan in als belangstellende voor Gaardenhage-nieuwe stijl en je ontvangt per mail bericht als er nieuws is.

 

De getoonde kaarten, tekeningen en plannen zijn nog in de concept-fase. Ze geven een idee van de denkrichting bij de ontwikkelingen in Gaardenhage. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.
Voordat de kavels in verkoop gaan moet o.a. het bestemmingsplan nog worden aangepast. Verwacht wordt dat de eerste kavels in het voorjaar van 2021 aangeboden kunnen worden.

terug naar:

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod