Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem

Het Hout 105

Type object Woonkavel
Perceelopp. circa 1069 m²
Koopprijs € 320.700,00 v.o.n.
Plaats Arnhem
Contract Koop
Veldnaam De Leihagen - 16
Kavelnummer 150
Laatste update 12-02-2021 om 15:53

Bijzonderheden

Leien en hagen. Dat zijn de meest kenmerkende eigenschappen van de ruime en lommerrijke buurt De Leihagen in het hart van Schuytgraaf. Groene hoge hagen omzomen de buurt en staan op de erfafscheidingen van elke woning. De verschillende architectuur maakt de woonstraten levendig.

De kavel Het Hout 105 mag met recht bijzonder genoemd worden. Op deze zeer ruime kavel heeft u de mogelijkheid om "werken aan huis" een eigen invulling te geven. U kunt hier in een bouwlaag met kap een bedrijfsruimte realiseren van maximaal 100 m2 bruto vloeroppervlak. Deze bedrijfsruimte kunt u opnemen in de woning, of als apart gebouw op de kavel bouwen. Als u uw bedrijfsruimte los van de woning realiseert dan mag deze een kap of een plat dak hebben. Verder bouwt u in grove gebakken steen met aardetinten. Voor de woning zijn veel kapvormen zijn mogelijk, waarbij de gevel altijd voor de kap staat. Het dak is gedekt met leistenen of donkere keramische (vlakke) pannen. Achter op de kavel, in de diepe achtertuin, is ruimte voor een garage. Deze wordt opgetrokken in dezelfde steen als het woonhuis, of in hout uitgevoerd.

De Leihagen heeft ruime en gevarieerde kavels, met aardige doorkijkjes. De buurt kent voornamelijk vrijstaande woningen en twee-onder-een-kappers. De meeste woningen hebben parkeerruimte en een oprit tot ver op eigen terrein. Daarmee wordt het beeld van vol geparkeerde voortuinen vermeden. Ook verspringen en verdraaien de gevelrooilijnen. Bijna rondom stroomt een watergang en in het westen sluit De Leihagen aan op de meer stedelijke buurt De Waarden. Die buurt en de zuidelijke ringweg door de wijk zijn bereikbaar via twee bruggen. Hierdoor komt in De Leihagen bijna alleen bestemmingsverkeer.

Voor de buurt De Leihagen is een Kavelboek opgesteld. Dit Kavelboek geeft u inzicht in de spelregels en de beoogde beeldkwaliteit die in deze buurt en voor deze kavel van toepassing zijn. Het Kavelboek laat in woord en beeld zien welke ideeën aan deze buurt ten grondslag hebben gelegen. U kunt het Kavelboek voor De Leihagen (veld 16) downloaden onder aan deze pagina.

Meer informatie over Schuytgraaf en de particuliere bouwkavels die daar te koop zijn kunt u vinden op www.schuytgraaf.nl/nl/kavels.

 

Contactgegevens

Gemeente Arnhem
Darko Kerosevic
026 377 2506
darko.kerosevic@arnhem.nl

Downloads

Kijk ook op:

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod