Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem

 

f.a.q.

 

Op deze pagina vind je een overzicht van de meest gestelde vragen, de Frequently Asked Questions. 

Heb je zelf een vraag en staat je deze er niet bij? Stuur deze dan per mail aan Kavelsgaardenhage@Arnhem.nl.

Vraag  Antwoord
   
   
   
Mag er ook een kangoeroewoning worden gebouwd op de kavel? Ja dat mag. De kangoeroewoning blijft daarmee wel één woning.
Mag je een kelder realiseren? Ja dat mag onder voorwaarden als genoemd in het bestemmingsplan (artikel 11 lid 2 sub b:
niet dieper dan 6 meter, afwerking maaiveld past binnen de bestemming en parkeerdruk neemt niet onevenredig toe.)
Bijgebouw: mag deze aan de woning worden gebouwd? Ja dat mag.
Mag er op de kavel vergunningsvrij worden gebouwd? Ja, mits de bouwwerken aan de eisen voor vergunningsvrij bouwen voldoen. 
Zijn er subsidies voor groene energie en isolatieprojecten? Ja, dat is mogelijk. Het is nodig om de energiebalans te berekenen en de werking van de apparatuur te synchroniseren.
U heeft de mogelijkheid om verschillende subsidies en leningen aan te vragen op het gebied van energie-efficiëntie voor uw woning. 
De voorwaarden en financieringsprogramma's verschillen afhankelijk van de gekozen maatregelen ter verbetering van de energie-efficiëntie. 
Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen via telefoonnummer 088 525 4110 (lokaal tarief) of via het e-mailadres vragen@regionaalenergieloket.nl.
   
   
   
Kan een WKO-systeem worden geïnstalleerd voor het gebruik van bodemenergie? Nee, het gebied Gaardenhage valt onder de WKO-vrije zone en wordt ook geclassificeerd als 'All Electric' voor energievoorziening.
Kunnen verschillende technologische oplossingen worden gecombineerd, zoals zonnepanelen en een warmtepomp? Nee, het gebied Gaardenhage valt onder de WKO-vrije zone en wordt ook geclassificeerd als 'All Electric' voor energievoorziening.
Hoe verloopt het proces van aankoop en bouwvergunning en wanneer kan ik starten met bouwen? Zie processchema, hou rekening met 10 maanden vanaf toewijzing kavel tot start bouw
Hoe moet ik mijn nutsaansluitingen regelen? Via mijnaansluiting.nl. Doe dit z.s.m. want de wachttijden zijn erg lang!
Is er stroom om te bouwen? Dit kun je regelen via mijnaansluiting.nl Doe dit ook z.s.m. in verband met de wachttijden.
Wat is BENG en wat betekent het? Vanaf 1 januari 2021 moeten aanvragen voor vergunningen voor alle nieuwe gebouwen, zowel residentieel als niet-residentieel, voldoen aan de eisen voor Bijna EnergieNeutrale Gebouwen (BENG). 
De energie-efficiëntie van BENG wordt beoordeeld op basis van drie criteria die afzonderlijk moeten worden vervuld: BENG 1 - maximale energiebehoefte (kWh/m².jaar); 
BENG 2 - verbruik van primaire fossiele energie (kWh/m².jaar);
BENG 3 - aandeel hernieuwbare energie (%).
Kan de procedure versneld als het bouwplan etc. snel aangeleverd wordt en goedgekeurd? Ja, indien gewenst kan de aspirant-koper eerder overgaan tot koop of de kavel eerder afnemen.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 


 

 

Terug naar hoofdpagina Beukenhage

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod