Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem
smaakvolle nieuwe buurtjes
Gaardenhage - groen!
Gaardenhage - bouwen naar eigen wensen

gaardenhage

Wonen zoals jij dat wilt!

 

In de meest zuidelijk gelegen wijk van Arnhem, Rijkerswoerd, ligt Gaardenhage. Gelegen aan het Stuitbos biedt Gaardenhage een prettige en groene woonomgeving. Scholen, winkelcentrum, stadsboerderij; alles ligt lekker dichtbij. Het bruisende centrum van Arnhem bereik je zelfs al in 20 fietsminuten over de oude dijken in het landschap!


illustratie: ligging Gaardenhage in Arnhem


Gaardenhage is opgezet als ruime villawijk, waarin de woningen op zeer ruime kavels onder architectuur door de kavelkopers zelf zijn gebouwd. Een deel van de onbebouwde kavels is nu omgevormd naar kavels waarop met meer variatie gebouwd kan worden. Binnen de variatie vormen de  bestaande en de te bouwen woningen straks wel een eenheid door de moderne bouwstijl en de kenmerkende hagen binnen de wijk.
 

Voor elk wat wils...

De nieuwe zelfbouwkavels zijn te verdelen in vier verschillende buurtjes: de Groene Nel, Kersenbuurt, Beukenhage en - later - de CPO kavel Nel Klaassenstraat. Deze buurtjes binnen Gaardenhage zijn gevarieerd in opzet. Je bouwt op elke kavel zelf je eigen huis, maar er zijn per buurt verschillen:

De Groene Nel biedt ruimte aan kleine woningen voor één- of tweepersoonshuishoudens. Je bouwt je eigen paleisje, voorzien van alle benodigdheden, waarbij je je footprint beperkt tot het noodzakelijke. Betaalbaar en compleet. De oppervlakte van de kavels ligt tussen de 150 en 165m².

Kersenbuurt biedt ruimte aan wat grotere vrijstaande woningen, op kavels van 450 - 480 m². Een prima plek voor gezinnen met kinderen of senioren die op zoek zijn naar een op maat gemaakte, toekomstbestendige woning.

Wil je dichtbij familie, vrienden of buren wonen dan kun je samen met hen bouwen op de samenbouwkavels in Beukenhage. Je bepaalt de indeling van de kavel in overleg en bouwt elk je eigen huis. Dichtbij elkaar als je elkaar nodig hebt of het gewoon gezellig vindt. De kavels zijn in totaal ca. 1.200 m² groot; je bepaalt samen hoe groot de individuele kavels straks worden.

Later biedt Gaardenhage ook ruimte voor het in CPO: Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Aan de Nel Klaassenstraat wordt het specifiek voor senioren mogelijk om samen de kavel te ontwikkelen en bewonen.

Verkoop van de kavels - planning

De basis voor de plannen in Gaardenhage, het herziene bestemmingsplan, is uiteindelijk in juli 2023 onherroepelijk geworden. Daarmee ligt de basis voor de ontwikkelingen hier vast. Het beeldkwaliteitsplan maakt onderdeel uit van dit bestemmingsplan. In deze beide plannen staan onder meer voorwaarden en regels waaraan de te bouwen woningen moeten voldoen. Je vindt deze plannen en (later) meer informatie onder het tabblad "meer informatie". Tenslotte zijn er ook nog (praktische of juridische) richtlijnen, algemeen geldende wetten en afspraken die met de kavelkopers/huizenbouwers gemaakt gaan worden. Per buurtje wordt deze informatie in de komende tijd overzichtelijk samengevoegd in een verkoopbrochure. Daarin lees je straks precies wat je in welke buurt mag bouwen en hoeveel de kavels kosten. 

Naar verwachting start de verkoop van de eerste kavels binnen Gaardenhage eind dit jaar.
 

Meer weten?

Heb je interesse in de kavels in één van de buurtjes in Gaardenhage? Schrijf je dan in als belangstellende voor de kavels en we houden je per mail op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Uiteraard kun je die ook altijd op deze pagina op het Vastgoedplein nalezen.


illustratie : concept tekening van de buurtjes in Gaardenhage. De CPO locatie ligt ten noorden van de Groene Nel. Aan deze tekening kunnen geen rechten worden ontleend.

 

 

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod