Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem
Gaardenhage - groen!
Gaardenhage - bouwen naar eigen wensen

Ligging Gaardenhage in Arnhem

 

Gaardenhage: wijk in bewerking...


De wijk Gaardenhage ziet het licht in het begin van deze eeuw. Een moderne villawijk, ruime kavels en een strak ingerichte buitenruimte. En daarop de onder supervisie van de bekende architect Jo Crepain onder architectuur gebouwde woningen. Eerst is de locatie nog bekend als "De Buitenmaten", maar al gauw krijgt deze prachtige locatie de benaming Gaardenhage.
Het beeldkwaliteitsplan voorziet twee "smaken": Gaarden en Hagen. Rond 2002 start de verkoop van de in totaal 54 kavels en er worden zeer fraaie woningen gebouwd die deze villawijk alle eer aan doen.

Op dit moment is de helft van de kavels in deze groene enclave nog niet bebouwd. Ondanks het aantrekken van de markt na de meest recente crisis in de bouw lijken de kavels in Gaardenhage toch voor veel geïnteresseerde kavelkopers een maatje te groot. Reden voor de gemeente Arnhem om zich te bezinnen op de toekomst van dit fraaie stukje Arnhem....

In samenspraak met de bewoners van Gaardenhage is een start gemaakt met een nieuwe visie op de wijk. Gekeken wordt naar de mogelijkheden om de kavels te verkleinen, het ruimtelijk raamwerk aan te passen, of mogelijk de beeldkwaliteit enigszins los te laten. En dat alles zonder de kernkwaliteiten van deze wijk aan te passen, want het is in Gaardenhage ruim en rustig wonen in het groen.

Kortom: Gaardenhage is "in bewerking". In afwachting van de nieuwe plannen zijn de meeste kavels even uit de verkoop genomen. Een aantal kavels vormt "fase 1" resp. "fase 2" in de verkoop en zal ongewijzigd te koop blijven, waarbij voorlopig nog het ongewijzigde beeldkwaliteitsplan van toepassing is. U vindt deze kavels onder het tabblad prijzen en info.

Heeft u interesse in een van de kavels van fase 1 of 2? Neem dan contact op met uw kavelcoördinator (zie onder aan deze pagina) over de mogelijkheden die we u kunnen bieden.
 

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in Gaardenhage?
 

Dat kan! Schrijft u zich dan in als belangstellende voor Gaardenhage-nieuwe-stijl. Zodra er meer concreet bekend is over eventuele aanpassingen krijgt u de informatie per mail toegestuurd.

Naar verwachting neemt het college van B&W begin 2021 een besluit over dit onderwerp, waarna de planning voor dit project meer haar definitieve vorm kan krijgen. De benodigde wijziging van het bestemmingsplan zou dan in de eerste helft van 2021 kunnen starten. In afwachting van de definitieve plannen vindt u onder het tabblad Herinrichting alle tot nu toe bekende informatie over de herinrichting. 

 

Wonen alsof je thuis op vakantie bent

Fase 1 en 2: grote kavels te koop

Houdt u van moderne architectuur, ruim wonen en bent u gesteld op uw privacy? Dan is wonen in Gaardenhage iets voor u. De gemeente Arnhem heeft op dit moment enkele groen-gelegen kavels te koop in deze fraaie villawijk, in het deelgebied De Hagen. Daarnaast is nog één kavel beschikbaar in deelgebied Gaarden. (Kijk hier voor de  beschikbaarheid van de individuele kavels).
In Gaardenhage koopt u een zeer ruime kavel met veel privacy. Alle kavels zijn omringd door hagen. Tussen de hagen staat een modern vrijstaand huis. Een huis dat u zelf bedenkt, ontwerpt en laat bouwen.

Laat u inspireren door de brochure "Gaardenhage - wonen alsof je thuis op vakantie bent"!

 

 

Ruimte in Gaardenhage

Gaardenhage is volop groen, rust en ruimte. U vindt er voorzieningen voor uzelf en uw (klein)kinderen om de hoek. Een kinderboerderij, winkels, goede scholen en even verderop ligt een golfbaan. Veel buren gingen u voor, in de wijk staat al een aantal inspirerende huizen. Met persoonlijke service en begeleiding bij het aankoopproces is het zelf laten bouwen van een moderne vrijstaande villa in Gaardenhage ook voor u weggelegd.

Beeldkwaliteit fase 1 en 2

Gaardenhage is perfect voor mensen die houden van mooie strakke woningen en graag zelf hun leven vormgeven. Met eigen architect of naar eigen ontwerp kunt u hier uw droomhuis laten bouwen. De kavels zijn ruim en allemaal omringd door twee meter hoge hagen. Op de kavel staat de moderne villa. De woningen zijn stuk voor stuk unieke ontwerpen. De beeldkwaliteit in Gaardenhage is ontworpen door de bekende architect Jo Crepain. Hij bedacht de basisopzet van kavels met daaromheen stijlvolle hagen en fruitbomen die het beeld bepalen.

Voor de bouw op de kavels in Gaardenhage (deelgebied Hagen) geldt op dit moment het Beeldkwaliteitsplan Hagen. Op de kavels passen zeer ruime woningen met een begane grond verdieping (de zogenaamde footprint) van maximaal 250 vierkante meter. U bepaalt het ontwerp. De begane grondverdieping is vier meter hoog en wit. De bovenverdiepingen worden uitgevoerd in een van de kleuren uit een chique kleurenpalet. Uitleg over de mogelijkheden van het beeldkwaliteitsplan vindt u in het kavelboek voor deelgebied Hagen.

In het kavelboek staat op een rij waar u in dit deel van Gaardenhage rekening mee moet houden en wat er allemaal precies mogelijk is. (Voor meer informatie over wat een kavelboek inhoudt: zie tab "Zelf bouwen").

In het deelgebied Gaarden is momenteel nog één kavel te koop (kavel 38, John Grosmanstraat 1). Voor deze kavel geldt een enigszins afwijkende beeldkwaliteit, maar ook hier is het mogelijk een moderne ruime woning te bouwen naar eigen ontwerp. Voor deze kavel is een kavelpaspoort opgesteld met daarin alle informatie over de bouwmogelijkheden op deze kavel. Dit kavelpaspoort is een uitwerking van het op deze locatie geldende Beeldkwaliteitsplan Gaarden.

Verkoop van de kavels in fase 1 en 2 vindt momenteel plaats onder de hierboven genoemde beeldkwaliteitsplannen. Aangepaste beeldkwaliteitsplannen voor deze kavel zijn echter in ontwikkeling. Deze aanpassing zal geen wezenlijke wijziging van het beeld van de uiteindelijke bebouwing betekenen. Naar verwachting worden de nieuwe beeldkwaliteitsplannen begin 2021 vastgesteld. Tot die tijd kunt u een woning in Gaardenhage gewoon bouwen met inachtneming van de huidige plannen.

De kavels liggen klaar

De kavels van fase 1 en 2 in Gaardenhage in het kort: veel tuin, veel privacy en ruimte voor uw moderne villawoning. In Gaardenhage woont u in het groen in een (klein)kindvriendelijk wijkje. Mooi meegenomen: de kavels zijn al klaar, de hagen staan er en de inrichting van de openbare ruimte van de wijk is nagenoeg af. Nu kopen betekent snel bouwen en snel wonen. Nu kopen betekent nu profiteren van de lage rente. Uw persoonlijke kavelcoördinator van de gemeente loodst u door het proces binnen de gemeente: goede service staat daarbij voorop.

       

Heerlijk rustig wonen

Wonen in Gaardenhage betekent rustig wonen aan de rand van Arnhem. Een aantal buren woont er al. Als uw huis gebouwd is, woont u direct prettig. Geen jarenlange bouwplaats met stof en zandwegen. Fijn en luxe wonen, dat kan in Gaardenhage. Het is nu al een echt buurtje en de woningen zijn allemaal anders. Een rondje langs de buren in Gaardenhage met de vraag: waarom woont u hier zo fijn, geeft een mooi beeld. ‘De rust en toch ook dichtbij de stad’. ‘De ruime tuin waar ik heerlijk privé zit’. ‘Mijn kleinkinderen spelen heerlijk in de tuin en in ons huis hebben we alle ruimte als alle kinderen en kleinkinderen komen logeren’. ‘Dat ik mijn eigen huis kon laten bouwen, exact zoals ik het wil.’ Zomaar een greep uit de reacties van buren. In Gaardenhage wonen ondernemende mensen die hun eigen droomhuis hebben gerealiseerd.

 

 

Ook wonen in Gaardenhage?

Heeft u interesse in één van de ruime kavels in Gaardenhage? Neem dan contact op met de kavelcoördinator. In een vrijblijvend, oriënterend gesprek bespreekt u uw wensen en kunt u desgewenst een optie nemen op een kavel. U krijgt gedurende het hele proces een vast aanspreekpunt vanuit de gemeente.

Contact gegevens

Gemeente Arnhem
e-mail: kavelsgaardenhage@arnhem.nl

Uw kavelcoördinator voor Gaardenhage is:
voor fase 1 en 2:

Darko Kerosevic, werkdagen ma t/m vrij: 026 377 2506
voor informatie over de herinrichting:
Henriette Klarenbeek, werkdagen di, do en vr: 06 3110 7973

http://www.vastgoedplein.nl
kavelsgaardenhage@arnhem.nl

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod