Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem
Gaardenhage - groen!
Gaardenhage - bouwen naar eigen wensen

Ligging Gaardenhage in Arnhem

 

Gaardenhage: wijk in bewerking...


De wijk Gaardenhage ziet het licht in het begin van deze eeuw. Een moderne villawijk, ruime kavels en een strak ingerichte buitenruimte. En daarop de onder supervisie van de bekende architect Jo Crepain onder architectuur gebouwde woningen. Eerst is de locatie nog bekend als "De Buitenmaten", maar al gauw krijgt deze prachtige locatie de benaming Gaardenhage.
Het beeldkwaliteitsplan voorziet twee "smaken": Gaarden en Hagen. Rond 2002 start de verkoop van de in totaal 54 kavels en er worden zeer fraaie woningen gebouwd die deze villawijk alle eer aan doen.

De helft van de kavels in Gaardenhage bleef lange tijd niet verkocht en dus niet bebouwd. De verkoop bleef achter lopen bij die van de overige kavels. Dit, én de grote vraag naar andersoortige kavels, is de reden geweest voor de gemeente Arnhem om zich te bezinnen op de toekomst van dit fraaie stukje Arnhem....

In samenspraak met de bewoners van Gaardenhage startte al weer enkele jaren geleden overleg over een nieuwe visie op de wijk. Daarbij is gekeken naar een herinrichting van deze wijk, met mogelijkheden om de kavels te verkleinen, het ruimtelijk raamwerk aan te passen, of mogelijk de beeldkwaliteit enigszins los te laten. En dat alles zonder de kernkwaliteiten van deze wijk aan te passen, want het is in Gaardenhage ruim en rustig wonen in het groen.

Kortom: Gaardenhage is al enige tijd "in bewerking". Hoe het gaat met de herinrichting leest u na onder het tabblad "herinrichting". In afwachting van de nieuwe plannen zijn de kavels waarover het hierbij gaat tijdelijk uit de verkoop genomen.
Een aantal kavels blijft qua oppervlakte gelijk en wordt verkocht in fases. De kavels in fase 1 en 2 zijn inmiddels (nagenoeg) verkocht. Nieuw zijn de drie kavels in Fase 3. Deze kavels worden na loting op 10 december a.s. verkocht. Alle informatie over de verkoop van deze kavels staat inmiddels online. U vindt deze kavels met alle informatie over de verkoop onder het tabblad prijzen en info.

 

Op de hoogte blijven van de herontwikkeling in Gaardenhage?
 

Dat kan! Schrijft u zich dan in als belangstellende voor Gaardenhage-nieuwe-stijl. Zodra er meer concreet bekend is over de aan te passen kavels krijgt u de informatie per mail toegestuurd.

Naar verwachting neemt het college van B&W in 2021 een besluit over dit onderwerp, waarna de planning voor dit project meer haar definitieve vorm kan krijgen. De benodigde wijziging van het bestemmingsplan start dan medio 2021. In afwachting van de definitieve plannen vindt u onder het tabblad Herinrichting alle tot nu toe bekende informatie over de herinrichting. De verkoop van de kavels start nadat het bestemmingsplan onherroepelijk is. Op dit moment is de verwachting dat dit in de eerste helft van 2022 het geval zal zijn.

 

Wonen alsof je thuis op vakantie bent

Fase 3: grote kavels te koop

Houdt u van moderne architectuur, ruim wonen en bent u gesteld op uw privacy? Dan is wonen in Gaardenhage iets voor u. De gemeente Arnhem heeft op dit moment enkele groen-gelegen kavels te koop in deze fraaie villawijk, in het deelgebied De Hagen. (Kijk hier voor de beschikbaarheid van de individuele kavels).
In Gaardenhage koopt u een zeer ruime kavel met veel privacy. Alle kavels zijn omringd door hagen. Tussen de hagen staat een modern vrijstaand huis. Een huis dat u zelf bedenkt, ontwerpt en laat bouwen.

Laat u inspireren door de brochure "Gaardenhage - wonen alsof je thuis op vakantie bent"!

 

 

Ruimte in Gaardenhage

Gaardenhage is volop groen, rust en ruimte. U vindt er voorzieningen voor uzelf en uw (klein)kinderen om de hoek. Een kinderboerderij, winkels, goede scholen en even verderop ligt een golfbaan. Veel buren gingen u voor, in de wijk staat al een aantal inspirerende huizen. Met persoonlijke service en begeleiding bij het aankoopproces is het zelf laten bouwen van een moderne vrijstaande villa in Gaardenhage ook voor u weggelegd.

Beeldkwaliteit fase 3

Gaardenhage is perfect voor mensen die houden van mooie strakke woningen en graag zelf hun leven vormgeven. Met eigen architect of naar eigen ontwerp kunt u hier uw droomhuis laten bouwen. De kavels zijn ruim en allemaal omringd door twee meter hoge hagen. Op de kavel staat de moderne villa. De woningen zijn stuk voor stuk unieke ontwerpen. De beeldkwaliteit in Gaardenhage is ontworpen door de bekende architect Jo Crepain. Hij bedacht de basisopzet van kavels met daaromheen stijlvolle hagen en fruitbomen die het beeld bepalen.

Voor de bouw op de kavels in Gaardenhage (deelgebied Hagen) geldt op dit moment het Beeldkwaliteitsplan Hagen. Op de kavels passen zeer ruime woningen met een begane grond verdieping (de zogenaamde footprint) van maximaal 250 vierkante meter. U bepaalt het ontwerp. De begane grondverdieping is vier meter hoog en wit. De bovenverdiepingen worden uitgevoerd in een van de kleuren uit een chique kleurenpalet. Uitleg over de mogelijkheden van het beeldkwaliteitsplan vindt u in het kavelboek voor deelgebied Hagen.

In het kavelboek staat op een rij waar u in dit deel van Gaardenhage rekening mee moet houden en wat er allemaal precies mogelijk is.

Verkoop van de kavels in Fase 3 vindt plaats na loting op 10 december a.s. Alle informatie over de kavels en de loting staat inmiddels online. U vindt deze kavels met alle informatie over de verkoop onder het tabblad prijzen en info.

De kavels liggen klaar

De kavels van fase 3 in Gaardenhage in het kort: veel tuin, veel privacy en ruimte voor uw moderne villawoning. In Gaardenhage woont u in het groen in een (klein)kindvriendelijk wijkje. Mooi meegenomen: de kavels zijn al klaar, de hagen staan er en de inrichting van de openbare ruimte van de wijk is nagenoeg af. Nu kopen betekent snel bouwen en snel wonen. Uw persoonlijke kavelcoördinator van de gemeente loodst u door het proces binnen de gemeente: goede service staat daarbij voorop.

       

Heerlijk rustig wonen

Wonen in Gaardenhage betekent rustig wonen aan de rand van Arnhem. Als uw huis gebouwd is, woont u direct prettig. Fijn en luxe wonen, dat kan in Gaardenhage. Het is nu al een echt buurtje en de woningen zijn allemaal anders. Een rondje langs de buren in Gaardenhage met de vraag: waarom woont u hier zo fijn, geeft een mooi beeld. ‘De rust en toch ook dichtbij de stad’. ‘De ruime tuin waar ik heerlijk privé zit’. ‘Mijn kleinkinderen spelen heerlijk in de tuin en in ons huis hebben we alle ruimte als alle kinderen en kleinkinderen komen logeren’. ‘Dat ik mijn eigen huis kon laten bouwen, exact zoals ik het wil.’ Zomaar een greep uit de reacties van buren. In Gaardenhage wonen ondernemende mensen die hun eigen droomhuis hebben gerealiseerd.

Voor het deel van de wijk waar een herinrichting plaatsvindt is gekozen voor het vasthouden aan deze kwaliteiten. In de opzet van deze nieuwe buurtjes blijft het kenmerkende van Gaardenhage zichtbaar: groene hagen en een strak stratenpatroon. De nieuw te bouwen woningen worden qua beeldkwaliteit "familie" van de al gebouwde huizen, waardoor de wijk één geheel blijft. Meer informatie over de kavels in de herinrichting leest u na op het tabblad herinrichting.

 

Ook wonen in Gaardenhage?

Heeft u interesse in één van de ruime kavels in fase 3 in Gaardenhage? Houd dan deze website in de gaten. De informatie wordt begin november op het Vastgoedplein gepubliceerd. Bent u ingeschreven als belangstellende dan ontvangt u daarvan bericht via de informatiemail.

Contact gegevens

Gemeente Arnhem
e-mail: kavelsgaardenhage@arnhem.nl

Uw kavelcoördinator voor fase 3 Gaardenhage is:
Darko Kerosevic, werkdagen ma t/m vrij: 026 377 2506


Wilt u meer informatie over de herinrichting, neemt u dan contact op met:
Henriette Klarenbeek, werkdagen di, do en vr: 06 3110 7973

http://www.vastgoedplein.nl
kavelsgaardenhage@arnhem.nl

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod