Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem
Kersenbuurt, wonen zoals jij dat wilt
Gaardenhage - groen!
Gaardenhage - bouwen naar eigen wensen

 

Welkom in Gaardenhage,
de wijk met voor ieder wat wils!  


In Rijkerswoerd, het meest zuidelijke deel van Arnhem, ligt de groene wijk Gaardenhage. Gaardenhage biedt een aangename en groene woonomgeving aan de rand van het Stuitbos. Scholen, winkelcentrum en stadsboerderij: alles bevindt zich binnen handbereik. Maar ook het levendige stadscentrum van Arnhem is slechts 20 fietsminuten verwijderd, te bereiken via oude dijken die het landschap doorkruisen! 


Afbeelding: Ligging Gaardenhage in Arnhem 
 

Eén Wijk


Gaardenhage is begin deze eeuw ontworpen als een ruime villawijk. De bestaande, ruime woningen zijn naar wens van de kavelkopers en onder architectuur gebouwd. Enkele kavels bleven echter onbebouwd. Deze kavels zijn nu herontwikkeld en bieden ruimte aan een variatie aan woonvormen. De te bouwen woningen zijn modern en gevarieerd. Binnen deze variatie vormen de bestaande én de toekomstige woningen een eenheid dankzij de kenmerkende bouwstijl en de karakteristieke hagen binnen de wijk. 
 

Vier buurtjes
 

In de wijk komen vier unieke buurten met elk hun eigen bouwmogelijkheden en karakteristieken. Deze buurten heten Groene Nel, Kersenbuurt, Beukenhage en de CPO-kavel Nel Klaassenstraat. Binnen één van deze buurten vind je de perfecte plek om jouw droomhuis te bouwen, afgestemd op jouw levensstijl en behoeften. 

Kijk gauw verder en ontdek de diversiteit die Gaardenhage biedt. En bouw straks jouw toekomst in een buurt die past bij je eigen wensen en levensstijl! 
 


Afbeelding: de vier buurtjes in Gaardenhage
 

Groene Nel: Duurzaam en Betaalbaar  

In het buurtje Groene Nel is ruimte voor kleine woningen, ideaal voor één- of tweepersoonshuishoudens. Bouw je eigen knusse onderkomen op een kavel van 150 tot 165m², compleet met alle voorzieningen die je nodig hebt. Binnen de Groene Nel bouw je betaalbaar en compleet, waarbij je je ecologische footprint beperkt tot het noodzakelijke.
Om in aanmerking te komen voor de koop van een kavel in deze buurt moet je aantonen dat je een inkomen hebt tot € 71.504,00 voor een eenpersoonshuishouden of € 79.007,00 voor een meerpersoonshuishouden (prijspeil 2024).
De verkoop van de kavels Groene Nel start medio 2024. 

Zodra er meer informatie is over de verkoop van de kavels Groene Nel staat dit op het Vastgoedplein! Ben je ingeschreven als belangstellende voor de kavels? Dan krijg je persoonlijk bericht!


Kersenbuurt: Ruimte voor Toekomstbestendige Woningen
 


De verkoop van de kavels in de Kersenbuurt heeft inmiddels plaatsgevonden. Na de loting op 30 januari 2024 zijn reservergingsovereenkomsten gesloten voor alle kavel. Er is sprake van een reservelijst.

De Kersenbuurt biedt ruimte aan wat grotere vrijstaande woningen op kavels van 450 tot 480m². Een uitstekende locatie voor gezinnen met kinderen of senioren die op zoek zijn naar een op maat gemaakte, toekomstbestendige woning. Hier vind je de perfecte balans tussen comfort en ruimte om te genieten van het gezinsleven of rustige oude dag.
Alle kavels Kersenbuurt zijn inmiddels gereserveerd. 

Klik hier voor alle informatie over de kavels Kersenbuurt


Beukenhage: Samen Bouwen, Samen Wonen  
 

Woon je graag dichtbij en samen met familie? Ontdek dan de samenbouwkavels in Beukenhage. Hier bepaal je gezamenlijk de indeling van de kavel en bouw je ieder jouw eigen huis. Geniet van de nabijheid van familieleden, en ondersteun elkaar net wat makkelijker als het nodig is omdat je dicht bij elkaar woont. De totale oppervlakte van de kavels is ongeveer 1.200m², waarbij je samen beslist over de grootte van de individuele kavels. 
De loting van de kavels Beukenhage is op 2 juli 2024. De lotingsformulieren moeten 27 juni ingeleverd zijn.

Lees nu alle informatie over deze kavels op de Beukenhage-pagina op het Vastgoedplein! Ben je ingeschreven als belangstellende voor de kavels? Dan krijg je persoonlijk bericht!


Collectief wooninitiatief kavel Nel Klaassenstraat: Gezamenlijk Voor Senioren 
 

Later biedt Gaardenhage ook ruimte voor een collectief wooninitiatief (CPO/Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) aan de Nel Klaassenstraat, specifiek voor senioren. Hier kunnen senioren gezamenlijk de kavel ontwikkelen en bewonen, waardoor een warme en ondersteunende gemeenschap ontstaat. 
De inschrijving voor de verkoop van de CPO-kavel Nel Klaassenstraat start in het najaar van2024

Zodra er meer informatie is over de verkoop van de CPO kavel Nel Klaassenstraat Nel staat dit op het Vastgoedplein! Ben je ingeschreven als belangstellende voor de kavels? Dan krijg je persoonlijk bericht!

 

Kavelverkoop: hoe werkt dat?


De verkoop van de kavels in de buurtjes Groene Nel, Kersenbuurt en Beukenhage start door middel van loting. Iedereen kan zich inschrijven voor de aankoop van een kavel en de notaris verloot vervolgens de kavels.

Alle informatie over de loting, de benodigde formulieren en de voorwaarden vind je (straks) op de pagina van de betreffende buurt: Groene Nel, Kersenbuurt en Beukenhage.

De verkoop van de kavels vindt gefaseerd plaats:

Woonbuurt start verkoop (onder voorbehoud)
Kersenbuurt december 2023
Beukenhage tweede kwartaal 2024
Groene Nel medio 2024

 

De kavel aan de Nel Klaassenstraat die bestemd is voor het collectieve wooninitiatief wordt verkocht na een openbare inschrijving. Deze inschrijving start naar verwachting in het najaar van 2024. De gemeente maakt uiteindelijk de keuze wie de winnaar is van de inschrijving en wie dus de kavel mag kopen. De voorwaarden en regels waaraan het collectief moet voldoen vind je straks op de pagina CPO Nel Klaassen.

Meer weten?


Heb je interesse in de kavels in één van de buurtjes in Gaardenhage? Schrijf je dan in als belangstellende voor de kavels en we houden je per mail op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Uiteraard kun je die ook altijd op deze pagina op het Vastgoedplein nalezen.

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod