Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap

 

Wat is Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, oftewel CPO? Het is een manier van ontwikkelen van woningen voor en door particulieren. Bij CPO gaat dit alles gezamenlijk. Een groep mensen organiseert zich in een stichting of vereniging. De gemeente levert de grond aan dit collectief. Bij de ontwikkeling van de te bouwen woningen treedt de groep gezamenlijk op als opdrachtgever voor de architect, de bouwbegeleider en/of de aannemer/bouwer. Zonder tussenkomst van een ontwikkelaar dus.

Als CPO groep kun en moet je dus samen vooraf bepalen hoe je wilt wonen. Je bedenkt bijvoorbeeld samen of en hoe je de combinatie met werk en/of zorg wilt regelen, of je een gezamenlijke buitenruimte wilt die de mogelijkheid biedt tot echt samenleven. Zelf die woningen ontwikkelen die passen bij jullie gezamenlijke woonwensen. Dat kan allemaal binnen de CPO-gedachte.

Het is natuurlijk niet zo dat alles maar kan op een plek: de plannen moeten uiteraard wel passen binnen de geldende regels en voorwaarden. Als de gemeente Arnhem een kavel of een pand beschikbaar stelt voor een CPO-ontwikkeling dan is er meestal sprake van randvoorwaarden zoals vastgestelde beeldkwaliteitseisen, die soms in het bestemmingsplan verankerd zijn. Daarnaast zijn natuurlijk de gebruikelijke wet- en regelgeving van toepassing.

Gemeentelijke kavels en/of panden voor CPO worden altijd aangeboden via deze gemeentelijke website www.vastgoedplein.nl. Verkoop gaat bij inschrijving, de kavel/het pand wordt dan gegund aan de groep met het voor deze locatie beste plan.

Heb je interesse in deze manier van samenbouwen? Hou dan de site in de gaten! 

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod