Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem

Bouwgrond kopen in Arnhem

De gemeente Arnhem biedt u de mogelijkheid zelf uw huis te bouwen op uw eigen bouwkavel. Op het Vastgoedplein van de gemeente Arnhem kunt u het actuele verkoopaanbod aan bouwgrond van de gemeente bekijken. Als u vragen heeft kunt u ook een afspraak maken met de Verkoopcoördinator bouwkavels van de gemeente Arnhem (tel. 026 377 5522). Samen bekijkt u de mogelijkheden voor eigenbouw die de gemeente Arnhem u biedt.

Een huis (laten) bouwen in plaats van een bestaand huis kopen heeft als grootste voordeel dat u weinig concessies hoeft te doen aan uw woonwensen. Bij nieuwbouw heeft u - in verschillende gradaties - de vrijheid alles zelf te bepalen. U koopt uw eigen bouwgrond en dit biedt u de gelegenheid uw ideeën te realiseren.

 

Wonen zoals u dat wilt

De gemeente Arnhem biedt u de mogelijkheid te wonen zoals u dat wilt. In de wijken Schuytgraaf en Gaardenhage is op diverse locaties bouwgrond te koop. Onderzoek laat zien dat de woningen die door particulieren zelf zijn gebouwd kwalitatief vaak beter van kwaliteit zijn. Hierdoor is particuliere bouw niet altijd goedkoper dan seriematige bouw, maar u krijgt wel meer waar voor uw geld.

 

Wonen waar u wilt

De locaties in Gaardenhage en Schuytgraaf bieden een variatie in bouwgrond.
Zo biedt Gaardenhage met name de ruimte voor de bouw van uw eigen vrijstaande villa op een ruime kavel. De woningen in Gaardenhage worden onder moderne architectuur gebouwd.

De bouwgrond in Schuytgraaf is gelegen in verschillende buurten met elk hun eigen karakter. De te bouwen woningen passen binnen de stijl van deze buurten. De stijlen variëren van groene woonbuurten met overwegend rode bebouwing en buurten op een "terp" met strakke architectuur tot buurten waar u naar eigen smaak uw eigen woning kunt realiseren. Op enkele plaatsen in Schuytgraaf is het ook mogelijk een twee-onder-een kap woning te bouwen. Samen met uw medebouwers kunt u deze woning realiseren. Vraag voor de mogelijkheden de coördinator particuliere bouwkavels van de gemeente Arnhem.

U vindt alle gegevens over de kavels in Gaardenhage en Schuytgraaf op het Vastgoedplein.nl.

 

Particulier opdrachtgeverschap

Er zijn verschillende vormen van zelf bouwen met bijbehorende mate van keuzevrijheid, verantwoordelijkheid en risico. De gemeente Arnhem heeft met name bouwgrond voor Particulier Opdrachtgeverschap (PO). Als u besluit een huis te laten bouwen, kunt u dit traject als particulier zelfstandig doorlopen. U koopt zelf de bouwgrond en bepaalt met welke partijen u de woning realiseert: u kiest zelf uw aannemer en architect. U heeft maximale keuzevrijheid binnen de grenzen van uw budget, de mogelijkheden van de kavel, de technische en gemeentelijke voorschriften.

 

Bouwgrond zoeken

Het bouwen van uw eigen huis begint met het zoeken naar geschikte bouwgrond. Informeer voor een passende kavel bij de gemeente Arnhem (Vastgoedplein.nl: 026 377 5522). 

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod