Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem
   
   
   

kavel de witte wilgen is inmiddels verkocht en geleverd 

 

heeft u interesse in een kavel voor CPO? houdt dan deze website in de gaten. 

 

 

 

 

 

CPO De Witte Wilgen

Samen bouwen in Schuytgraaf

 

het is aangenaam en groen wonen in Wilgenvliet. de eerste bewoners hebben er in middels hun thuis gevonden. En er wordt In deze nieuwe buurt in Schuytgraaf volop gebouwd. 


Op de overgang van Schuytgraaf naar de weidse uiterwaarden van de Neder-Rijn ligt de kavel De Witte Wilgen. De gemeente Arnhem biedt deze kavel in verkoop aan voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. De kavel biedt straks de ruimte aan zeven particulieren die samen hun eigen deelbuurtje vormgeven.

 

Wat is CPO?

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een vorm van samenbouw. Bij CPO gaat alles gezamenlijk. Een groep mensen vormt een collectief en organiseert zich in bijvoorbeeld een stichting of vereniging. De gemeente verkoopt de grond aan het collectief. Bij de ontwikkeling van de woningen treedt de groep gezamenlijk op als opdrachtgever voor de architect, de bouwbegeleider en/of de aannemer/bouwer.

 

De kavel

Ligging

De kavel De Witte Wilgen ligt in het meest noordelijke puntje van Wilgenvliet, door een watergang gescheiden van de Achterstraat (zie ook de informatie onder het tabblad "locatie kavel"). Deze straat begrenst Schuytgraaf aan de noordzijde. De ontsluiting van de kavel ligt aan de zuidkant, aan de straat "Basculebrug". De kavel waarop de zeven woningen gebouwd worden heeft een oppervlakte van ca. 2.655 m².

Wat kan er in De Witte Wilgen?

Op deze kavel in Wilgenvliet krijgen particulieren de kans om samen hun eigen deelbuurtje vorm te geven. In het kort gezegd kunnen er zeven woningen worden gebouwd.

Hoe de kavel wordt ingedeeld bepaalt (binnen de randvoorwaarden) de CPO-groep zelf. De CPO-groep bepaalt dus zelf waar de woningen worden gebouwd, waar de parkeerplaatsen voor auto's of fietsen komen, waar de (gezamenlijke) tuin komt. De aansluitingsmogelijkheid op kabels en leidingen liggen klaar in de Basculebrug; vanaf daar regelen jullie het allemaal zelf. De woningen worden gebouwd in een erf-setting. Voorbeelden daarvan vind je in het Voorbeeldenboek Erven (zie tabblad "meer informatie"). De bouw van de wonigen gebeurt zoveel mogelijk natuurinclusief.

In het Programma van Eisen De Witte Wilgen lees je alle voorwaarden voor deze kavel. Naast de spelregels voor bouw en gebruik lees je hierin ook informatie over de beeldkwaliteit en bestemmingsplanregels. Je vindt dit Programma van Eisen, samen met alle andere informatie, onder het tabblad "meer informatie".

Verkoop: bij inschrijving

De verkoop van de kavel aan de Basculebrug vindt plaats bij inschrijving. De gemeente vraagt daarbij CPO-groepen hun ideeën in het kort uit te werken en hun visie te geven op (de inpassing van) hun plan voor deze specifieke locatie.

Voor de openbare inschrijving voor deze locatie is een eerste impressie/schetsontwerp van de te bouwen woningen onderdeel. Belangrijk is hoe natuurinclusief bouwen haar vorm krijgt op deze locatie en welke gezamenlijke voorzieningen op het perceel worden gerealiseerd. Verder wordt inzicht gevraagd in de werkwijze van de CPO-groep zelf: hoe is deze samenwerking opgezet, met welke partijen (architect, bouwbegeleider, bouwer) wordt de samenwerking gezocht, wat zijn de ideeën met betrekking tot de financiering? De koopsom van de kavel staat vooraf vast; een bieding is geen onderdeel van de inschrijving.

Procedure van gunning

Voordat de stukken worden ingediend krijgen groepen de gelegenheid de kavel te bezoeken. Ook krijgen potentiële kopers de gelegenheid om in een persoonlijk inlichtingengesprek kennis te maken, vragen te stellen en informatie te verkrijgen. En alle schriftelijk gestelde vragen worden straks met antwoorden gepubliceerd op deze site.

CPO-groepen krijgen vervolgens de tijd om de plannen voor de locatie in te dienen. Een commissie van deskundigen beoordeelt de plannen van de inschrijvende CPO-groepen inhoudelijk volgens vooraf opgestelde beoordelingscriteria. Als de uitslag van de inschrijving definitief is wordt er een reserveringsovereenkomst met de winnende CPO-groep gesloten.

Alle informatie over de verkoopprocedure lees je na in de "Procedurele informatie Selectie De Witte Wilgen" (zie tabblad "meer informatie").

 

De uiterste datum voor inschrijving voor deze kavel is gesloten

De uiterste datum van indiening van de plannen is op 10 september 2021 gesloten. Meer informatie over de wijze van verkoop lees je na in het "Procedurele Informatie Selectie De Witte Wilgen" (zie tabblad Meer informatie).

 

De kavel in het kort

 

kaveloppervlakte circa 2.655 m2
koopsom € 734.500,00 incl. BTW, VON.
type ontwikkeling Collectief Particulier Opdrachtgeverschap
aantal eenheden 7 woningen voor particulieren

 

 

 

Zie voor nadere gegevens het Programma van Eisen op het tabblad "meer informatie".

 

Nog vragen?

 

Alle informatie over De Witte Wilgen is te vinden op deze pagina op het Vastgoedplein. Correspondentie met betrekking tot deze locatie verloopt via het mailadres cpoDWW@arnhem.nl. Je kunt je niet meer inschrijven als belangstellende voor de kavel.


Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod