Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem

 

CPO De Witte Wilgen

Samen bouwen in Schuytgraaf

 

het is aangenaam en groen wonen in Wilgenvliet. de eerste bewoners hebben er in middels hun thuis gevonden. En er wordt In deze nieuwe buurt in Schuytgraaf volop gebouwd. 


Op de overgang van Schuytgraaf naar de weidse uiterwaarden van de Neder-Rijn ligt de kavel De Witte Wilgen. Dit voorjaar start de gemeente Arnhem met de verkoop van deze kavel voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. De kavel biedt straks de ruimte aan zeven particulieren die samen hun eigen deelbuurtje vormgeven.

 

Wat is CPO?

Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) is een vorm van samenbouw. Bij CPO gaat alles gezamenlijk. Een groep mensen vormt een collectief en organiseert zich in bijvoorbeeld een stichting of vereniging. De gemeente verkoopt de grond aan het collectief. Bij de ontwikkeling van de woningen treedt de groep gezamenlijk op als opdrachtgever voor de architect, de bouwbegeleider en/of de aannemer/bouwer.

 

De kavel

ligging

De kavel De Witte Wilgen ligt in het meest noordelijke puntje van Wilgenvliet, door een watergang gescheiden van de Achterstraat. Deze straat begrenst Schuytgraaf aan de noordzijde. De ontsluiting van de kavel ligt aan de zuidkant, aan de straat "Basculebrug". De kavel waarop de zeven woningen gebouwd worden heeft een oppervlakte van ca. 2.655 m².

Hoe de kavel ingedeeld wordt bepaalt (binnen de randvoorwaarden) de CPO-groep zelf. De CPO-groep bepaalt dus zelf waar de woningen worden gebouwd, waar de parkeerplaatsen voor auto's of fietsen komen, waar de (gezamenlijke) tuin komt. De aansluitingmogelijkheid op kabels en leidingen liggen klaar in de Basculebrug; vanaf daar regelen jullie het allemaal zelf.

verkoop: bij inschrijving

De verkoop van de kavel aan de Basculebrug vindt plaats bij inschrijving. De gemeente vraagt daarbij CPO-groepen hun ideeën in het kort uit te werken en hun visie te geven op (de inpassing van) hun plan voor deze specifieke locatie.

Voor de openbare inschrijving voor deze locatie is een eerste impressie/schetsontwerp van de te bouwen woningen onderdeel. Belangrijk is hoe natuurinclusief bouwen haar vorm krijgt op deze locatie en welke gezamenlijke voorzieningen op het perceel worden gerealiseerd. Verder wordt inzicht gevraagd in de werkwijze van de CPO-groep zelf: hoe is deze samenwerking opgezet, met welke partijen (architect, bouwbegeleider, bouwer) wordt de samenwerking gezocht, wat zijn de ideeën met betrekking tot de financiering? De koopsom van de kavel staat vooraf vast. Deze wordt binnenkort bekend gemaakt.

procedure van gunning

Voordat de stukken worden ingediend krijgen groepen de gelegenheid de kavel te bezoeken. Ook krijgen potentiële kopers de gelegenheid om in een persoonlijk inlichtingengesprek kennis te maken, vragen te stellen en informatie te verkrijgen. En alle schriftelijk gestelde vragen worden straks met antwoorden gepubliceerd op deze site.

CPO-groepen krijgen vervolgens de tijd om de plannen voor de locatie in te dienen. Een commissie van deskundigen beoordeelt de plannen van de inschrijvende CPO-groepen inhoudelijk volgens vooraf opgestelde beoordelingscriteria. Als de uitslag van de inschrijving definitief is wordt de reserveringsovereenkomst met die CPO-groep gesloten.

Alle informatie over de verkoopprocedure lees je straks na in de "Procedurele informatie Selectie De Witte Wilgen". Deze vind je later hier, op het Vastgoedplein.
 

nog niet alles bekend....

Op dit moment staan nog niet alle gegevens over de bouwmogelijkheden, kavelprijs en eisen aan de CPO-groep op een rijtje. Hier wordt nog hard aan gewerkt. Naar verwachting is alle informatie over enkele weken bekend. Je kunt dan veel gegevens vinden onder het tabblad "meer informatie".

In de tussentijd geeft dat jullie mooi de tijd om eens na te denken over het idee van samenbouwen op deze prachtige plek!

De verkoop door de gemeente Arnhem zal plaatsvinden aan een CPO groep. Deze groep zorgt zelf voor ledenwerving; de gemeente houdt voor de groepsvorming geen lijsten met individuele geïnteresseerden bij. Wel wil de gemeente vóór start van de verkoop belangstellenden een platform bieden waarbij particulieren kennis kunnen maken en wellicht een groep kunnen vormen. Deze manier van kennismaken zal in ieder geval Coronaproof en dus mogelijk digitaal plaatsvinden. Ben je geïnteresseerd? Hou dan de site in de gaten voor de juiste datum! Meer informatie volgt zo spoedig mogelijk.

 

Op de hoogte blijven?

Alle informatie over De Witte Wilgen is te vinden op deze pagina op het Vastgoedplein. Correspondentie met betrekking tot deze locatie verloopt eenvoudig via het mailadres cpoDWW@arnhem.nl. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom deze kavel? Schrijf je dan - geheel vrijblijvend - in als belangstellende: cpoDWW@arnhem.nl. Je ontvangt per mail bericht zodra er nieuws is over deze kavel.


Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod