Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem

 

Coehoorn creatieve wijk - plot 3

Op unieke locatie gelegen ontwikkellocatie voor de professionele creatieve ontwikkelaar

 

De uiterste datum voor inschrijving (23 september 2021) is inmiddels verlopen. Het is niet meer mogelijk in te schrijven op deze locatie.

 

 

 

Coehoorn Creatief

Op een unieke plek In het centrum van Arnhem ligt de wijk Coehoorn. Coehoorn grenst aan het vervoersknooppunt Arnhem C.S., de bruisende historische binnenstad van Arnhem en het Roermondsplein en de Rijn. Coehoorn is een creatieve wijk met volop ruimte voor initiatief en ontwikkeling.

In het oostelijk deel van Coehoorn wordt ruimte geboden voor een (her)ontwikkeling van drie panden:
- Bergstraat 35-37 (plot 3a);
- Nieuwe Plein 1b (plot 3b);
- Nieuwe Plein 3 (plot 3c).
Samen vormen deze panden ontwikkellocatie 3, oftewel Plot 3. Deze plot biedt ruimte aan wonen en creatieve bedrijvigheid, met een levendige plint aan de parkzijde.

Voor het (her)ontwikkelen van deze unieke locatie zoekt gemeente Arnhem een marktpartij.


 

Visie

In de gebiedsvisie Coehoorn Creatieve Wijk van 27 februari 2019 leggen gemeente en de stichting Coehoorn Centraal hun visie vast op de gewenste ontwikkelingen in de wijk. Het ontstane en gewenste creatieve ondernemerschap in relatie tot de specifieke ligging van de wijk wordt gevangen in de term "het DNA van Coehoorn". In deze gebiedsvisie is de ontwikkeling voorzien van het gehele zuidelijk deel van het gebied tussen het Nieuwe Plein en de Bergstraat.

 

Beeldbepalend sluitstuk

Ontwikkellocatie 3 is het sluitstuk van de planontwikkeling Coehoorn Creatieve wijk. Door de ligging van de locatie op de hoek van de wijk is deze ontwikkeling zowel bepalend voor het beeld van de buurt als in de bredere omgeving van de binnenstad van Arnhem. Met name ontwikkeling 3c is beeldbepalend in de skyline van Arnhem gezien vanaf de zuidzijde naderend over de Nelson Mandelabrug.

Gezien de complexiteit maar ook de potentie van ontwikkellocatie 3 wordt voor deze locatie gezocht naar een professionele ontwikkelende partij.

 

Gunning

Gunning van Plot 3 zal plaatsvinden op basis van plan, prijs en visie op het gebied. De gemeente hanteert voor Plot 3 een grondprijs die marktconform is. De grondprijs is gebaseerd op de functies die vanuit het bestemmingsplan mogelijk zijn en de eisen die gesteld worden. De koopsom van Plot 3 bedraagt minimaal € 1.750.000,00 exclusief eventueel verschuldigde belastingen.
 


 

Verkoopprocedure via CTM

De verkoopprocedure en de communicatie daarbinnen verloopt volledig via het digitale aanbestedingsplatform CTM (Complete Tender Management). U vindt daar vanaf 2 juli 2021 alle benodigde informatie en documentatie; ook biedt dit platform de mogelijkheid tot het stellen van vragen en het indienen van uw plannen.

Voor onduidelijkheden of technische vragen over de werking van CTM kunt u contact opnemen met de helpdesk van CTM op telefoonnummer 020-67 08 500, of via de e-mail: helpdesk@ctmsolution.nl.
 

 

 

Geen objecten gevonden

Er zijn geen objecten gevonden die voldoen aan uw criteria.

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod