Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem

Terug naar de hoofdpagina CPOCoehoorn

De gunning van het perceel heeft inmiddels plaatsgevonden. Daarbij is de te verkopen kavel gegund aan de Vereniging Cohousing Arnhem. Graag biedt het Vastgoedplein deze bijzondere CPO-groep de kans zich voor te stellen!

 

 

 

COHOUSING ARNHEM BIEDT AAN:


Eind 2023 gaat de bouw van start van een bijzonder appartementencomplex in het centrum van Arnhem aan het Coehoornpark, op steenworp afstand van Arnhem CS en de Rijn. De toekomstige bewoners vormen met elkaar de bouwgroep en bepalen zelf, begeleid door een architect, de indeling van hun appartement. Naar verwachting kunnen de bewoners in het najaar van 2024 hun appartementen gaan bewonen.

Vanaf de start van dit bouwproject zijn de bewoners betrokken bij de realisatie van dit unieke, duurzame gebouw. Er is sprake van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). De bewoners hebben een vereniging opgericht en worden begeleid door een in CPO gespecialiseerd adviesbureau (De Regie) en een architect (Hoogte 2 Architecten).

Cohousing betekent dat naast de privacy van het eigen appartement een aantal voorzieningen met elkaar gedeeld wordt. Ook organiseren de bewoners gezamenlijke activiteiten met uiteraard de vrije keuze om daar wel of niet aan deel te nemen. Het motto “Naast elkaar, voor elkaar, met elkaar” maakt duidelijk dat de bewoners actief gestalte willen geven aan goed nabuurschap.


Appartementen

Het appartementencomplex bestaat uit 32 koopappartementen van verschillende grootte, verdeeld over 7 woonlagen.


Op dit moment zijn er nog meerdere appartementen (waaronder atelierwoningen) beschikbaar, in grootte variërend van 60 tot 113 m² op verschillende etages. De voorlopige VON-prijzen voor deze appartementen liggen tussen € 280.000 en € 520.000.

Er is een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. De vereniging streeft naar het onderling delen van parkeerplaatsen/auto's, maar het verwerven van een eigen parkeerplaats is niet uitgesloten. De voorlopige prijs van een parkeerplaats bedraagt € 25.000. Deze kosten maken geen deel uit van de bovengenoemde voorlopige VON-prijs. De parkeerplaatsen bevinden zich inpandig. Daarnaast zijn er parkeergarages in de directe omgeving waar men een parkeerplaats kan huren.


Gemeenschappelijke voorzieningen

Naast de parkeerkelder worden in het gebouw een fietsenberging, een ontmoetingsruimte (koken, samen eten) een auditorium (kleinschalige voorstellingen), een klusruimte, een wasruimte en een dakterras gerealiseerd. Verder komt er op de eerste verdieping een binnentuin voor de bewoners.


Het gebouw en de ligging

Het appartementencomplex, op loopafstand van het centraal station Arnhem, ligt in de wijk Coehoorn. Een wijk, waar al veel kleinschalige bedrijvigheid aanwezig is en die aan het uitgroeien is tot het ondernemende, creatieve hart van de stad. Op de begane grond van het gebouw komen enkele ruimten voor bedrijven in de creatieve of maatschappelijke sector, wat zorgt voor verbinding en levendigheid. Cohousing Arnhem wil haar bijdrage leveren aan gemeenschapsvorming in de wijk.

 

 

Aan de straatzijde van het gebouw, aan het Nieuwe Plein, wordt het gebouw voorzien van een dove gevel van glas om het verkeersgeluid tegen te gaan en een goed wooncomfort te garanderen. De appartementen zijn allemaal op de andere zijde van het gebouw georiënteerd en kijken uit op het direct aangrenzende Coehoornpark. Alle appartementen hebben een balkon aan deze parkzijde. De binnentuin op de eerste verdieping is gesitueerd tussen de dove gevel en de appartementen.


Bewonersgroep

Het uitgangspunt van de vereniging is een bewonersgroep samen te stellen met een grote variatie in leeftijd, sociaal-economische en sociaal-culturele achtergrond. Gezinnen met kinderen zijn welkom. We hanteren een verdeling per leeftijdsgroep. Indien jouw leeftijdsgroep vol zit kun je op een wachtlijst worden geplaatst. Momenteel is de leeftijdsgroep geboren vóór 1 september 1950 volledig bezet.


Vereniging

Alle bewoners worden lid van de vereniging Cohousing Arnhem en dragen vanaf de start van hun deelname financieel bij aan de ontwikkeling van het project. Deze voorfinanciering geldt als een voorschot op de koopsom van het appartement en de (deel)parkeerplaats en wordt later met de koopsom verrekend.
We verwachten van de leden dat zij ieder naar hun mogelijkheden en interesse betrokken zijn bij de ontwikkeling van het project.
Er geldt een zelfbewoningsplicht.


Interesse

Als deze vorm van wonen, op deze plek je enthousiast maakt, ga dan naar onze website www.cohousing-arnhem.nl en meld je daar aan voor een nadere kennismaking!

 

Terug naar de hoofdpagina CPOCoehoorn

 

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod