Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem

De Groene Wilgen: veelgestelde vragen

 

Heb je vragen over de kavels of over de loting? Stel ze in een mailtje aan het mailadres kavelsgroenewilgen@arnhem.nl.

Veelgestelde vragen met antwoorden vind je hier:

 

vraag antwoord

 

Aan welke straat liggen de kavels De Groene Wilgen?

 

De naam van de straat waar de kavels De Groene Wilgen aan liggen is "Tuibrug"

 

Zijn de huisnummers al bekend?

 

Nee, huisnummers worden later toegekend.

 

Wat betekent V.O.N.?

 

V.O.N. = Vrij op naam. Dit betekent dat de kosten die bij de koop komen (kosten voor notaris en kadaster) voor rekening van de verkoper komen

 

Moet ik zelf een notaris zoeken?

 

Het notariskantoor dat de overdracht van de kavels doet is al bekend: notariskantoor Dirkzwager. Eén van de notarissen daar zorgt ervoor dat de kavel op jouw naam komt te staan.

 

Wat wordt er nog meer gebouwd in Wilgenvliet? En wanneer?

 

In de buurt Wilgenvliet wordt een divers programma van rijwoningen en 2^1 kap woningen gerealiseerd in een gelijkvormige (wederopbouw) stijl. Planning is dat dit in 2023 afgerond is.

Komen er koop- of huurwoningen in Wilgenvliet?

 

In Wilgenvliet worden voornamelijk koopwoningen gerealiseerd. In het zuidelijk deel van de buurt, langs de Minervasingel, worden ook sociale huurwoningen gebouwd.

 

 

Ben ik vrij in mijn keuze van de architect?

 

Ja hoor, je mag zelf je architect kiezen. Zorg ervoor dat je zelf al je wensen op een rijtje hebt staan, en laat je architect goed de voorwaarden in de brochure doorlezen. Zo komen jullie samen tot een goed en passend ontwerp!

 

Zelfbouw: moet ik zelf aan de slag met bakstenen?

 

Nee hoor, al mag dat natuurlijk wel als je dit kunt. Maar zelfbouw houdt meestal in dat je je eigen woning laat ontwerpen en bouwen door de door jou gekozen architect en aannemer. Je koopt dus geen woning van een ontwikkelaar.

 

Mag ik de woning ook bouwen en dan doorverkopen?

 

De woningen in De Groene Wilgen zijn bestemd voor mensen die hun eigen huis willen bouwen en daar ook zelf willen wonen. Dus nee, dat is niet de bedoeling. In de koopovereenkomst is ook opgenomen dat je de eerste vijf jaar alleen mag verkopen na toestemming van de verkoper.

 

Wat zijn de kenmerken van bouwen in de stijl van de jaren '50?

 

Bouwen in de stijl van de jaren '50 wil zeggen dat je woning uiterlijk veel overeenkomsten heeft met de woningen die in deze periode gebouwd werden. Typisch voor deze tijd is bijvoorbeeld het gebruik van details: de woning is op subtiele wijze voorzien van "versieringen". Denk daarbij aan het gebruik van gemetselde details in de gevels, of het gebruik van een raamkozijn in nét een apartere vorm. Maar ook de vorm van de woning ("kloek") en dak zijn typerend voor deze wederopbouwstijl. Lees meer over dit onderwerp in het Ruimtelijk Raamwerk op de pagina "meer informatie".

 

Hoe zit het met de voorzieningen in Schuytgraaf voor kinderen?

 

 

In Schuytgraaf zijn 2 brede scholen en een internationale school. Ook is op diverse locaties kinderopvang aanwezig. Sporten kan op de sportbanen en in de verschillende sportscholen. De groene wijk Schuytgraaf kent veel mogelijkheden om buiten actief bezig te zijn.

Meer informatie vind je bijvoorbeeld in de gidsen van de Wijkvereniging over scholen en kinderopvang.

 

Is er openbaar vervoer in de buurt van de kavels De Groene Wilgen?

 

Bij de entree van de buurt Wilgenvliet is een bushalte aan de Minervasingel. Verder ligt het NS-station Arnhem Zuid op fietsafstand. Dat is maar één halte verwijderd van Arnhem Centraal.

 

 

Is Schuytgraaf goed ontsloten voor automobilisten?

 

 

Jazeker, de snelwegen en de Pleyroute liggen op ca. 15 autominuten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Terug naar hoofdpagina De Groene Wilgen

 

 

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod