Gemeentekavels en vastgoed in Arnhem

Schuyts Bos: VEELGESTELDE VRAGEN

 

 

Heb je vragen over de kavels of over de loting?

Stel ze in een mailtje aan het mailadres kavelsschuytsbos@arnhem.nl.

Veelgestelde vragen met antwoorden vind je hier:

vraag  antwoord

Aan welke straat liggen de kavels in Schuyts Bos?

De naam van de straat waar de kavels zijn gelegen is op dit moment nog niet bekend. Zodra er een besluit over de straatnaam wordt genomen, wordt dat op Vastgoedplein bekend gemaakt. 

Zijn de huisnummers al bekend?

Nee, huisnummers worden toegekend bij het verlenen van de omgevingsvergunning.

Wat betekent V.O.N.?

V.O.N. = Vrij op naam. Dit betekent dat de kosten die bij de koop komen (kosten voor notaris en kadaster) voor rekening van de verkoper komen

Moet ik zelf een notaris zoeken?

Nee, het notariskantoor dat de overdracht van de kavels doet is al bekend: notariskantoor Dirkzwager. Eén van de notarissen daar zorgt ervoor dat de kavel op jouw naam komt te staan.

In Schuyts Bos is het verplicht om onder architectuur te bouwen. Ben ik vrij in mijn keuze van de architect?

Er is een vrije architectenkeuze, je mag dus zelf je architect kiezen. De architect moet wel ingeschreven staan in het Architectenregister.Zorg ervoor dat je zelf al je wensen op een rijtje hebt staan, en laat je architect goed de voorwaarden in de brochure doorlezen. Zo komen jullie samen tot een goed en passend ontwerp! U kunt een architect vinden op www.bna.nl.

Zelfbouw: moet ik zelf aan de slag met bakstenen?

Nee hoor, al mag dat natuurlijk wel als je dit kunt. Maar zelfbouw houdt meestal in dat je je eigen woning laat ontwerpen en bouwen door de door jou gekozen architect en aannemer. Je koopt dus geen woning van een ontwikkelaar.

Mag ik de woning ook bouwen en dan doorverkopen?

De kavels in Schuyts Bos zijn bestemd voor mensen die hun eigen huis willen bouwen en daar ook zelf willen wonen. Dus nee, dat is niet de bedoeling. In de koopovereenkomst is ook opgenomen dat je de eerste vijf jaar alleen mag verkopen na toestemming van de verkoper.

Hoe zit het met de voorzieningen in Schuytgraaf voor kinderen?

In Schuytgraaf zijn 2 brede scholen, een Dalton school en een internationale school. Ook is op diverse locaties kinderopvang aanwezig. Sporten kan op de sportbanen en in de verschillende sportscholen. De groene wijk Schuytgraaf kent veel mogelijkheden om buiten actief bezig te zijn.Meer informatie vind je bijvoorbeeld in de gidsen van de Wijkvereniging over scholen en kinderopvang.

Is er openbaar vervoer in de buurt van Schuyts Bos?

Bij de entree van de Bolderbuurt is een bushalte aan de Marasingel. Verder ligt het NS-station Arnhem Zuid op fietsafstand. Dat is maar één halte verwijderd van Arnhem Centraal.

Is Schuytgraaf goed ontsloten voor automobilisten? Jazeker, de snelwegen en de Pleyroute liggen op ca. 5 autominuten.
Wat doen een bouwcoördinator en Kavelcoördinator?

De bouwcoördinator regelt namens de gemeente de logistiek en organisatie op en rondom de bouwplaats. De bouwcoördinator is hiervoor uw rechtstreekse aanspreekpunt tijdens de bouw van uw woning. De kavelcoördinator is de persoon bij wie u terecht kunt met alle vragen over de bouwkavels voor particulieren die de gemeente Arnhem verkoopt. Bij elke kavel op het Vastgoedplein staat de kavelcoördinator genoemd die u alle informatie over die kavel kan geven.

Wat wordt bedoeld met een gesloten grondbalans?

Voor de kavels in Schuytgraaf moet met een gesloten grondbalans worden gewerkt. Dat wil zeggen dat alle grond binnen het plangebied (de wijk Schuytgraaf) gebruikt wordt. Grondtransporten van en naar de wijk worden zoveel mogelijk voorkomen. In verband met dit uitgangspunt is het voor heel Schuytgraaf niet toegestaan om kelders en kruipruimten te realiseren. Wel kunt u kleine hoeveelheden grond afgraven en vervangen door bijvoorbeeld tuingrond. De afgegraven gronden kunt u bij de gemeente Arnhem inleveren. Gemeente Arnhem biedt aan de bewoners van net opgeleverde woningen in de wijk Schuytgraaf éénmalig de mogelijkheid om schone, puinvrije tuingrond aan te bieden bij de gemeente. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je een gebruiksovereenkomst invullen en ondertekenen. Het formulier is verkrijgbaar tijdens openingstijden van het informatiecentrum in MFC Omnibus of te downloaden via de site Schuytgraaf.nl.

Kan ik bij de loting op het kantoor van Dirkzwager aanwezig zijn? 

Je kunt hierbij niet aanwezig zijn in verband met de
beperkingen door het Corona-virus. Wel kun je, als je een inschrijfformulier hebben ingediend, de
loting volgen per livestream. Je krijgt daarvoor vooraf de benodigde gegevens toegestuurd.

Welke boomsoort wordt op de bouwkavels geplant? Er wordt een keuze gemaakt uit vier boomsoorten, te weten de haagbeuk, winterlinde, iep en Amerikaanse linde.
Wanneer start de verkoop van de bouwkavels uit fase II? Hier is nog geen besluit over genomen, maar naar verwachting is de startverkoop nog voor de zomervakantie 2022.
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

Terug naar hoofdpagina Schuyts Bos.

 

Filter
Type

Prijsklasse
Alle huurprijzen
Alle koopprijzen
Oppervlakte
Alle oppervlaktes
Zoek in aanbod